Omnibusz

Publicus Research havi rendszerességű omnibusz kutatásai elérhetőek a megrendelők számára. Az omnibusz adatfelvétel során több, egymástól független kutatást egy adatfelvétellel készítünk el. Így optimálisan csökkenthetők az egy kutatásra eső kötelező/fix költségek (pl. szociodemográfiai és egyéb háttérváltozók, operátorok, telefonos infrastrukrúra költségei, díjásdíjak, adatbázis műveletek), mivel ezek a költségek a különböző megrendelő között, a kérdések számának és bonyolultságának megfelelően, arányosan oszlanak el.

A Publicus Omnibusz 1000 fős, reprezentatív mintán, telefonon, a Publicus callcenterében készül minden hónapban. A kutatás a 18 évesnél idősebb hazai, felnőtt, magyarországi lakosságot nem, korcsoport, iskolai végzettség, településtípus és régió szerint reprezentálja. A hibahatár +/- 3.1%

A Publicus Omnibuszra bárki felülhet, aki az indulás előtt három munkanappal eljuttatja hozzánk a megrendelését. A kutatás adatfelvétele minden hónap 10-én +/- két nap indul. A határidőre megérkezett kérdés-, illetve kérdésblokk tervezeteket szakértőink segítségével közösen véglegesítjük. Az általunk kérdezett szociodemográfiai dimenziók mentén összetett elemzés készül; külön kérésre, amennyiben a kérdések azt lehetővé teszik, többváltozós elemzéseket is készítünk. A közösen meghatározott keretek mentén elkészített elemzés kb. a hónap végére készül el. Egyedi kérés esetén az adatbázis vonatkozó adatait is átadhatjuk.

A Publicus Omnibusz a következő szociodemográfiai adatokat biztosítja:
* nem,
* kor,
* iskolai végzettség,
* lakhely,
* településtípus.

Amennyiben további kérdése lenne, vagy felülne a Publcius Omnibuszra, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.