Tevékenység

Publicus Intézet – Továbbgondoljuk

A Publicus Intézet 2006 óta végez döntés-előkészítő kutatásokat és elemzéseket vállalatoknakközszolgáltatóknakönkormányzatoknak és kormányzati szerveknek. Fontosnak tartjuk, hogy a kutatás sosem válhat rutinná abban az értelemben, hogy veszítsen a minden egyes megrendelő igényeinek megfelelő, egyénre szabott jellegén.

A kutatás sosem önmagáért való; minden esetben vezetői döntés, program és szakpolitikai intézkedés megalapozását vagy eredményeinek nyomon követését szolgálja. Megítélésünk szerint ez azt is megköveteli, hogy az általános kutatási szakértelem mellett meghatározott területeken alaposabb marketing-, vállalatirányítási, közigazgatási és szakpolitikai ismeretekkel is rendelkezzünk. Büszkék vagyunk arra, hogy szakembereink nemcsak a piac-, marketing- és közvélemény-kutatásban jártasak, hanem a képzettségükből, gyakorlatukból és érdeklődésükből körvonalazódó három területen (piackutatásközszolgáltatásönkormányzatok) tanácsadást nyújtanak a kutatás eredményeinek hasznosításában is.

PA-tanácsadás

A Publicus PA a mindig változó környezetben az érdekek megjelenítésében és érvényesítésében nyújt segítséget ügyfeleinek: nem elég tisztában lenni az érdekekkel, szükség van arra is, hogy az információ a megfelelő formában a megfelelő helyre eljusson úgy, hogy az érdemben megjelenjen a hivatalos döntéshozatali folyamatokban. Ez sajátos és összetett feladat, ami – a tudatos stratégiai tervezéstől kezdve, a részletes, személyre szabott cselekvési terv összeállításán át egészen a konkrét lépések (szakmai előterjesztések, jogszabálytervezetek, hatástanulmányok, kommunikációs kampányok és egyéb PR események) megtételéig tart – önálló szakértelmet igényel.