Kutatás

Kutatás

A modern társadalom és gazdaság szereplőinek nem elkülönült kutatási technikákra van szüksége, hanem hozzáértők által koordinált, fenntartható kutatási folyamatokra, amelyek az egyedi igényeknek megfelelően kombinálják az egyes módszertani eszközöket. Kedvező helyzetben van az a közigazgatási vagy üzleti szervezet, amelyik rendelkezik olyan szakemberrel, aki a teljes kutatási rendszert kézben tudja tartani. Az intézmények és gazdasági szervezetek többsége azonban ezt nem engedheti meg magának, és külső segítségre van szüksége.

Nekik kínáljuk szolgáltatásainkat, amelyek a kutatás megtervezésétől az eredmények prezentációjáig, valamint a továbblépési lehetőségek meghatározásáig minden szükséges fázisra kiterjednek. Hozzáértésünket, tapasztalatunkat és szakember-hálózatunkat természetesen egy-egy kutatási fázis elvégzéséhez is szívesen kínáljuk fel.

A Publicus Intézet az egyes kutatás során alkalmazandó kutatási módszert minden esetben a megrendelővel szoros együttműködésben dolgozza ki. Gyakran előfordul, hogy a kutatási vagy monitoring igény alapos megismerését követően több módszert kombináló kutatássorozatot javasolunk. Ilyenkor nagyon ügyelünk arra, hogy ügyfelünk átlássa és megértse érveinket, ami alapján természetesen ő hozza meg a kutatási tervet jóváhagyó végleges döntést.