Önkormányzatok

Önkormányzati kutatások

A Publicus Intézet meggyőződése, hogy a szakpolitikailag megalapozott és professzionálisan kivitelezett kutatás nem kizárólag az elsődleges politikai haszonra koncentrál, hanem felkutat, feltár és megért néhány valódi problémát – mélyebben annál, amit a politikai kommunikaciós szint megkövetel. A hozzá nem értők által kivitelezett kutatás azonban többet árt, mint használ – eredménye ugyanis valójában értéktelen és félrevezető. A Publicus Intézet tapasztalatai szerint azon önkormányzati vezetők, politikusok, akik ezt felismerik, eredményesebbek.

A tartalom nélküli politizálás egy helyben topogást eredményez, márpedig a településeknek és a megyéknek nem lenne szabad követnie az országos politikát abban, hogy – szellemi munícióját elhasználva – kommunikációs eszközök váltogatására korlátozza politikáját. Hosszútávon a politikai haszon is a problémák valódi megismerésén keresztül maximalizálható.

Főbb kutatási területeink

– Helyi média, önkormányzati kommunikáció
– Az önkormányzati működés megítélését befolyásoló ügyek feltérképezése
– Konkrét szakpolitiai ügyek értékelése
– Költségvetési, fejlesztési-beruházási kerdések vizsgálata, célok opitmalizálása
– Közszolgáltatások szervezése, használata és megítélése (pl. szociális térkép)
– Civil szervezetek és kapcsolatok ápolása, feltérképezése

Kutatási módszereinkről

A Publicus Intézet az egyes kutatás során alkalmazandó kutatási módszert minden esetben a megrendelővel szoros együttműködésben dolgozza ki. Gyakran előfordul, hogy a kutatási vagy monitoring igény alapos megismerését követően több módszert kombináló kutatássorozatot javasolunk. Ilyenkor nagyon ügyelünk arra, hogy a megrendelő átlássa és megértse érveinket, ami alapján természetesen ő hozza meg a kutatási tervet jóváhagyó végleges döntést.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, ajánlatkérésére rövidesen reagálunk.